Door wie

Mijn naam is Jolanda van Herk, geboren in 1971 in Eersel.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de PABO in Eindhoven, en in 1996 als orthopedagoge aan de Universiteit van Nijmegen.

Na mijn afstuderen ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in het speciaal basisonderwijs. Daar hield ik me met name bezig met het afnemen van intelligentieonderzoek, didactisch onderzoek en persoonlijkheidsonderzoek. Waar voorheen ruimte was om kinderen met leerproblemen, sociaal-emotionele problemen, en/of problemen die voortkomen uit hun stoornis zoals ADHD of autisme te begeleiden, had ik de laatste jaren met name een adviserende rol.

Enerzijds een nieuwe uitdaging, anderzijds een gemis. Niet alleen voor kind en ouders! Maar ook voor mijzelf: het samen zoeken naar de oplossing bij vastlopen, is wat mij betreft het meest boeiend van het vak. “De reis” die we samen maken, geeft nieuwe ervaringen en inzichten, die helpen om uiteindelijk tot de gewenste “bestemming” te komen.

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben in het speciaal basisonderwijs heb ik dan ook besloten om deze baan te combineren met het voeren van een eigen praktijk. Daarnaast heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar het reguliere basisonderwijs waar ik nu als intern begeleider aan het werk ben.